החלטה בתיק בש"א 9974/07

: | גרסת הדפסה
בש"א
בית המשפט המחוזי חיפה
9974-07,10534-07,12289-07,13122-07,13125-07
5.9.2007
בפני :
ב. גילאור- נשיאה

- נגד -
:
עו"ד ר. חכים - כונס הנכסים הזמני של חברת איזו לייזר זיווד אלקטרוני (1992) בע"מ (בפירוק זמני ובכינוס נכסים זמני)
:
1. איזו לייזר זיווד אלקטרוני (1992) בע"מ (בפירוק זמני ובכינוס נכסים זמני)
2. מר איזו לייזר
3. עומר זיווד אלקטרוני בע"מ

עו"ד צדקה
עו"ד ש. כהן
החלטה

בתיק פש"ר 364/07 - מונה רו"ח פרדו כמפרק זמני של החברה בעקבות בקשה לפירוק החברה שהוגשה ע"י ענבר (ק.ע.) מסחר ומתכות בע"מ.

בתיק פש"ר 695/07 - בעקבות בקשת בנק דיסקונט לאכיפת שיעבודים ומינוי כונס נכסים, ניתן צו מינוי כונס נכסים זמני שנכנס לתוקפו ב-25/7/07.

עו"ד ר. חכים, כונס הנכסים הזמני, עותר בבש"א 13122/07 לאשר את מכר הנכסים המפורטים ברשימה (נספח א' לבקשה) שעיקרן מכונות מסוגים שונים, המשועבדים, לטענתו, בשיעבוד ספיציפי לבנק. הבקשה היא למכור למר איזו לייזר את הנכסים תמורת 1.5 מליון ש"ח בתוספת מע"מ.

בבקשה תוארה השתלשלות העניינים לאיתור ותפיסת הציוד; ההתמחרות אליה הוזמנו גם עומר זיווד אלקטרוני בע"מ; התייצבותו היחידה של איזו לייזר להתמחרות; דו"ח השמאות וההסכם שהושג עם איזו לייזר.

עומר זיווד אלקטרוני בע"מ רכשה, לטענתה, זכויות במפעל החברה, ציוד מכונות, מלאי ומוניטין לפי עיסקה שנעשתה בין הצדדים בחודש פברואר 2007, כחודש וחצי לפני מתן צו הפירוק הזמני. לטענתה רכשה את נכסי החברה בסכום של כ-2.5 מליון ש"ח בפריסה של כ-4.5 שנים ושילמה כ-200,000 ש"ח על חשבון העיסקה, כמתואר בבש"א 9974/07 בתיק פש"ר 364/07. בתקופה של כ-4 חודשים מיום מינוי המפרק הזמני, החזיקה עומר זיווד והשתמשה בפועל בנכסי החברה.

לאחר שאיזו לייזר זכה בהתמחרות אצל כונס הנכסים הזמני, פנה כונס הנכסים ביום 14/8/07 לעומר זיווד בדרישה לפנות את החזקה במפעל ולמסירת כל הנכסים לידיו. מו"מ בין הצדדים הביא להסכם ביניים המתואר בנספח ט' לבש"א 13125/07 לפיו נמסרו לכונס הנכסים הכלים ההכרחיים שהיוו חלק אינטגרלי ובלתי נפרד מהמכונות, שבלעדיהם אי אפשר להפעילן, כנגד כלים חלופיים בערך דומה לסכום אותו שילמה עומר זיווד לחברה. כונס הנכסים הזמני מסביר את הרציונל שעמד מאחורי החלטתו להתקשר בהסכם (נספח ט' לבש"א 13125/07) כי עדיף היה לבקש את החזרת המכונות שנבחרו ע"י עומר זיווד ולאפשר ניהול של החברה במכונות הגדולות המשמשות לעיקר עיסוקה.

עומר זיווד אינה עומדת עוד על טענתה לקיום העיסקה שנעשתה בינה ובין החברה (וטוב שכך). נותרה במחלוקת דרישתה להשאיר ברשותה את הנכסים שהוחלפו בינה לבין כונס הנכסים או לקבל 200,000 ש"ח כתנאי להשבתם. משכך, יש למחוק את בש"א 9974/07 שהיא בקשתה של עומר זיווד לקבוע את זכויותיה בנכסי החברה בתיק פש"ר 364/07.

לטענת כונס הנכסים הזמני הובאו לידיעתו פרטים על פעולות עומר זיווד לפירוק כלים חיוניים (סכינים) מהמכונות והוצאתם ממפעלי החברה.

על כך משיבה עומר זיווד כי אין קשר בין המכונות לבין הכלים שנלקחו על ידה, ובכל מקרה, ניתן לרכוש אותם ללא קושי. כן נאמר שהכלים שנלקחו היו משועבדים בשיעבוד שוטף לבנק ולא בשיעבוד קבוע ולכן ממילא בטרם גובש השיעבוד השוטף אין לבנק זכויות עדיפות באותם נכסים. לטענת עומר זיווד ערב כונס הנכסים הזמני בין הנכסים שהיו משועבדים בשיעבוד קבוע לבין אלו שהיו משועבדים בשיעבוד שוטף.

לטענת עומר זיווד אין היא נושה של החברה ולכן אין לבחון את שאלת ה-200,000 ש"ח בראי של נושה מועדף או אחר. התשלום נעשה על ידה במסגרת עיסקה שבוצעה לפני הליכי הפירוק תמורת שווי ריאלי של נכסי החברה. נטען כי הבנק ידע על העיסקה האמורה ואף הסכים לה וכי יש לה זכות עיכבון בנכסים שלקחה בעיסקה עם כונס הנכסים כנגד השבת הכלים שתוארו לעיל.

מנגד עונה כונס הנכסים כי עיסקה למכירת כלל הנכסים אינה עיסקה במהלך העסקים הרגיל ולכן הנטילה של חלקי המכונות נעשתה שלא כדין ובניגוד להסכם שנעשה בין הבנק לחברה גבי השיעבוד. עוד נאמר כי אם תתקבל טענתה של עומר זיווד שהכלים שנלקחו מהמכונות - והיוו חלק אינטגרלי מהן - לא היו משועבדים בשיעבוד הקבוע, התוצאה תהיה שניתן יהיה להוציא ממכונית את המנוע שלה ולומר שאינו חלק מהנכס המשועבד בשיעבוד קבוע.

במחלוקת העובדתית מה נלקח ואיך הוצאו הפריטים אני מעדיפה את דבריו של כונס הנכסים  גבי נסיבות הוצאת הכלים והצורך להגיע להסכם ביניים עם עומר זיווד. כונס הנכסים אינו מחוייב בהגשת תצהיר לפעולותיו בהיותו בעל תפקיד ממונה ע"י ביהמ"ש. אמנם תיאור האירועים של הוצאת הציוד נמסר לכונס הנכסים ע"י אחרים, אלא שלצורך הכחשת אותם אירועים היה מקום שעומר זיווד תתן תצהיר סותר לאותם אירועים למקרה ואינם נכונים. העמדת המחלוקת בפן המשפטי בלבד אין בה די. מקובל עלי כי לצורך הפעלת החברה, העיסקה שנעשתה בנספח ט' לבש"א 13125/07 בין כונס הנכסים לבין עומר זיווד היתה הכרחית, אלא שעיסקה זו אין בה כדי לקבוע את זכויות עומר זיווד בנכסים שקיבלה חלף הכלים שהוחזרו על ידה. ואתחיל מהקל אל הכבד: אין לה באותם נכסים זכות עיכבון כי לא השביחה אותם. בנוסף, על פי העובדות אין למשיבה זכות עיכבון על פי מה שנקבע לאחרונה ע"י השופט רובינשטיין בע"א 5789/04 המשביר הישן בע"מ נ' לוגיסטיקר (טרם פורסם, 10/6/07) שכן היא אינה בבחינת נותן שירותים או ספק שהזכות באה להגן עליהם לפי עמדת ביהמ"ש העליון בפסק האמור. עוד אין לומר שקמה לעומר זיווד זכות עיכבון מכח ההסכם ואותה "עיסקה" שנעשתה בין הצדדים, שכן היא נטלה ללא רשות חלקים מתוך המכונות והחלפת הכלים בנכסים אחרים על פי נספח ט' לבש"א 13125/07 אינה בבחינת "אותה עיסקה".

נסיבות מכירת פעילות החברה כולה אינה מכירה במהלך עסקים רגיל. במהלך עסקים רגיל רשאי החייב להמשיך ולפעול בנכסיו למרות שיעבוד שוטף הרובץ עליהם עד הרגע בו מתגבש השיעבוד. מאחר והמכירה לא היתה מכירה כזו, היתה העיסקה שנעשתה בין החברה לעומר זיווד חייבת אישור הנושה המובטח. אישור כזה לא הומצא ע"י עומר זיווד למרות שנטען, ללא תצהיר, על פגישה כביכול שנערכה במעמד מי מהבנק.

הכלים שהוצאו ע"י עומר זיווד מתוך המכונות הם חלק בלתי נפרד מהמכונות שהיו משועבדות בשיעבוד קבוע לבנק ואין לומר שהם חלק מהנכסים עליהם הוטל שיעבוד שוטף.

משכך, יש להורות לעומר זיווד להשיב לכונס הנכסים הזמני את המכונות שתוארו בנספח ט' לבש"א 13125/07 ושנעשה בין הצדדים. אותן מכונות הן חלק מהמכר המתואר בבש"א 13122/07 אותו אני מאשרת לפי המתואר לעיל.

שאלה אחרת האם זכאית עומר זיווד לתשלום 200,000 ש"ח או סכום נמוך כשווי המכונות, כתנאי להשבתן של אלה.

הוברר כי עוד צפוייה התדיינות או בירור בין המפרק הזמני לעומר זיווד גבי התקופה בה החזיקה והשתמשה עומר זיווד במפעל החברה ונכסיה, לרבות מלאי בשווי נטען של כ-600,000 ש"ח. המפרק הזמני גם מחזיק (או אוחז) - אינני נדרשת לכך לצורך החלטה זו - בשיקים שנמשכו ע"י עומר זיווד לתשלום התמורה בגין העיסקה שנעשתה בין הצדדים בפברואר 2007.

אני דוחה את טענת עומר זיווד כי מאחר ואיננה נושה של החברה, היא זכאית לכספים האמורים כתנאי לנכסים, שכן נשללו טענותיה באשר לזכויותיה בנכסים האמורים והשבת הנכסים חייבת להעשות ללא תנאי. מעמדה כנושה מתחייב מתשלום ששילמה לחברה בגין עיסקה שלא בוצעה, כמתואר לעיל והיא תימנה על כלל הנושים של החברה מבלי שתהיה לה העדפה כזו או אחרת בנשייה. אפשר ובסופו של יום בהתחשבנות שבין הצדדים, ועל דרך הקיזוז, תימצא עומר זיווד חייבת כספים לחברה ולא נושה שלה. השלב בו אנו מצויים עתה הינו מוקדם מידי כדי שהדברים יבחנו על ידי. כל שנדרש ממני עתה הוא להורות, וכך אני עושה, שהמכונות הנמצאות ברשותה יוחזרו לכונס הנכסים הזמני. אניח כי החזרת הנכסים תעשה בצורה תקינה, ללא צורך בהתערבות של גורמי אכיפה או גבייה אלא בתיאום בין הצדדים.

אישור המכר לאיזו לייזר או מי מטעמו, נעשה כשהמכונות המתוארות בנספח א' לבש"א 13122/07 נקיות מכל שיעבוד או עיקול ובהתאם לסעיף 34 לחוק המכר תשכ"ח - 1968, כפוף לתשלום מלוא התמורה ע"י איזו לייזר.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>